Presidio No Border Ventimiglia : Επιχείρηση σκούπα εναντίον των μεταναστών σε εξέλιξη στη Ventimiglia

Ακριβώς όπως και τον προηγούμενο χρόνο, χιλιάδες άτομα που διασχίζουν την Ιταλία αφού έχουν περάσει τη Μεσόγειο βρίσκονται εγκλωβισμένα στη Ventimiglia, στα σύνορα Ιταλίας-Γαλλίας. Ένας   καταυλισμός έχει στηθεί στην συνοριακή κοιλάδα του ποταμού Roya, διαφορετικός απο αυτόν του προηγούμενου χρόνου που βρισκόταν ακριβώς στα βράχια κοντά στα σύνορα. Όμως μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη.

Νωρίς το πρωί της 30ής Μαιου, περισσότερα απο 12 βαν της αστυνομίας εμφανίστηκαν μέσα στη Ventimiglia και ο σταθμός της πόλης, ο οποίος ειναι βασικό πέρασμα, τέθηκε ολοκληρωτικά υπό στρατιωτικό καθεστώς. Ταυτόχρονα, δυο αεροπλάνα βρίσκονται σε αναμονή στο αεροδρόμιο της Γένοβας για τις επαναπροωθήσεις που έπονται.

Πολλές αστυνομικές μονάδες μετακινούνται μέσα στην πόλη,συλλαμβάνοντας μεμονομένους μετανάστες ή αλληλέγγυα άτομα που προσπαθούν να τραβήξουν φωτογραφίες με σκοπό να ενημερώσουν για τα όσα συμβαίνουν.
Τα πρώτα λεωφορεία έχουν ήδη φύγει γεμάτα προς τη Γένοβα,αφού πρώτα κατασχέθηκαν τα κινητά καθενός από τους συλληφθέντες. Καθημερινές ενημερώσεις ανεβαίνουν στη σελίδα του No Border Ventimiglia στο facebook.

Παρακάτω,η ενημέρωση του Presidio No Border Ventimiglia :

« Σήμερα (29 Μαιου) στη 13.00 η ώρα, έληξε το 48ωρο που είχε συμφωνηθεί για την εκκένωση του καταυλισμού που είχε στηθεί στις όχθες του Roya η οποία οργανώθηκε από τον τοπικό δήμαρχο στο όνομα της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας .Τα 200 άτομα που ταξιδεύουν ,αποφάσισαν να συγκεντρωθούν στην παραλία ,όπου μια συνέλευση βρίσκεται σε εξέλιξη για να αποφασίσουν τι πρέπει να κάνουν.Στην πραγματικότητα ο καταυλισμός δεν υπάρχει πλέον,όμως 150 άντρες των αστυνομικών δυνάμεων συγκεντρώθηκαν ταυτόχρονα στο Imperia, όπου 5 λεωφορεία είναι έτοιμα για τις επαναπροωθήσεις.Αύριο το πρωί η επιχείρηση της αστυνομίας ,της οποίας στόχος είναι η απομάκρυνση δια της βίας των εκατοντάδων ατόμων απο τη συνοριακή πόλη, θα πρέπει να έχει λάβει τέλος.

Καλούμε όλους τους αλληλέγγυους να κινητοποιηθούν για να στηρίξουμε τα άτομα που διασχίζουν τη Ventimiglia, για την ελεύθερη κυκλοφορία, ενάντια σε περιορισμούς και επαναπροωθήσεις. Σε περίπτωση βιαοπραγίας εκ μέρους της αστυνομίας, καλούμε στο μέτρο που είναι δυνατόν να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη διαμέσου δράσεων μπλοκαρίσματος της κυκλοφορίας και καταγγελίας των υπεύθυνων και των συννενόχων των επαναπροωθήσεων.

Την ίδια στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν στη Μεσόγειο προσπαθώντας να φτάσουν στις ακτές της Ευρώπης, βλέπουμε τη υποδοχή που επιφυλάσσουν στους επιζώντες στα σύνορα,όπου αυξάνονται οι βιαοπραγίες και οι διωγμοί απο την αστυνομία, χωρίς αυτά ωστόσο να καταφέρνουν να κάμψουν τη θέληση των ανθρώπων που ταξιδεύουν. Στην Ειδομένη όπως στο Calais, στη Λαμπεντούζα όπως στη Ventimiglia, o αγώνας χιλιάδων αντρών και γυναικών για ελευθερία συνεχίζεται. Είμαστε στο πλευρο τους και δεν θα παραμείνουμε άπραγοι απέναντι σε ένα νέο ευρωπαικό απαρτχάιντ.

Ενάντια τις εκκενώσεις και τις βιαοπραγίες
να διαδώσουε την αλληλεγγύη,να μπλοκάρουμε τις επαναπροωθήσεις
κάποιοι αλληλέγγυοι απο τη Ventimiglia
στο πλευρό αυτών που ταξιδεύουν,ενάντια σε όλα τα σύνορα !

Η αλληλεγγύη ενάντια σε όλα τα σύνορα !

Το αρχικό κείμενο εδώ : https://mars-infos.org/operation-de-chasse-aux-migrant-e-1221

https://www.facebook.com/Presidio-Permanente-No-Borders-Ventimiglia-782827925168723/

Leave a Reply