Έκτακτο : Το γαλλικό κράτος επιτίθεται ξανά στην κοιλάδα της Roya !!

Αφίσα

Αλληλέγγυοι εγκληματίες

Αν το να προσφέρεις βοήθεια σε ξένους θεωρείται πλημμέλημα τότε είμαστε όλοι εγκληματίες !

 

 

Η κοιλαδα της Roya, όπου οι κάτοικοι αποφάσισαν να υποδεχτούν τους μετανάστες, διαμόρφωσαν χώρο για τη φιλοξενία τους, τους βοηθούν να περάσουν τα ιταλόγαλλικά σύνορα κι έπειτα να πάνε σε άλλα σημεία της χώρας όπου επιθυμούν δέχεται από χθές ξανά επίθεση απο το γαλλικό κράτος.

 

Χθες στις 19 Ιανουρίου η γαλλική αστυνομία προσάγει για ακόμη μια φορά τον Cedric Herrou, κάνοντας έφοδο στο σπίτι του όπου συνελήφθη και o αδερφός του και ακόμη μία αλληλέγγυα της Roya. Σαν να μη έφταναν όλα αυτά, συνελήφθη σήμερα στις 20 Ιανουαρίου και μία δημοσιογράφος που πραγματοποιούσε ρεπορτάζ για την κοιλάδα και τον αλληλέγγυο με τους μετανάστες κόσμο εκεί. Η  δημοσιογράφος Lisa Giachino κατηγορείται ότι παρείχε βοήθεια σε άτομα που φιλοξενούν, θρέφουν και φροντίζουν παράνομους μετανάστες (sic.) Επίσης αξίζει ν΄αναφέρουμε ότι η αστυνομία δεν επιτρέπει την προσέλευση δημοσιογράφων ή φωτογράφων γενικά στην κοιλάδα, έτσι το Parti Socialiste, προφυλάσσει την δημοκρατική του εικόνα εν όψει εκλογών, φυλάσσοντας όμως σαν κέρβερος τα σύνορα με την αιτιολογία της τρομοκρατικής απειλής.

 

Ακολουθεί εν μέρει η ανακοίνωση της οργάνωσης “Roya Citoyenne” (Η Roya των πολιτών) :

 

O Cédric Herrou βρίσκεται ακόμα στo κρατητήριο! Πολλές ακόμα συλλήψεις και βίαιες προσαγωγές. Μια επικίνδυνη μανία. Ο Νομάρχης, που εκπροσωπεί την κυβέρνηση, είναι απόλυτα υπεύθυνος για τις εντάσεις που δημιουργούνται μιας και πήρε την απόφαση  για τη διατήρηση αυστηρών ελέγχων στα σύνορα. Κλείδωμα των συνόρων όχι για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης, αλλά για ένα face control της μετανάστευσης με αποτέλεσμα την έφοδο της αστυνομίας, της gendarmerie (μέρος αστυνομίας με παραλλαγές και βαρύ εξοπλισμό) και του στρατού σ΄όλη την κοιλάδα της Roya και το Sospel, οι οποίοι ελέχγουν τα τρένα, τα φορτία, τα αυτοκίνητα, ρωτώντας κάποιους ακόμη και προς τα πού πηγαίνουν ! Πολύ σημαντικοί πόροι δίνονται για τον εντοπισμό των προσφύγων και των αλληλέγγυων πολιτών. Το κράτος δικαίου κι οι δημοκρατικές αξίες μας παύουν τώρα, δίνοντας τη θέση τους στην αυθαιρεσία. Στις κοιλάδες μας, δεν πρόκειται πλέον για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά για μία κατάσταση πολιορκίας αντί να επιτίθεται κανείς σ΄εκείνους που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία. Λυπούμαστε για τις πολιτικές του Νομάρχη και του Εισαγγελέα που περπατούν χέρι-χέρι σε βάρος των οικουμενικών αξιών.

 

 

Δείτε το σχετικό άρθρο της Liberation εδώ :

http://www.liberation.fr/france/2017/01/20/perquisition-musclee-chez-cedric-herrou-l-homme-qui-aide-les-migrants_1542821

 

 

 

Στο παρακάτω video (χωρίς υπότιτλους) ο Cedric Herrou συνομιλεί στις αρχές Ιανουαρίου με τον πρώην πρωθυπουργό και νυν υποψήφιο για την Προεδρία της δημοκρατίας, M. Valls για την κοιλάδα της Roya και το λεγόμενο ”πλημμέλημα της αλληλεγγύης” με το οποίο διώκεται ο Herrou  και οι υπόλοιποι συλληφθέντες. Ο Valls λέει ότι είναι περήφανος που η Γαλλία υποδέχεται μετανάστες, που τους παραχωρεί άσυλο και διαμονή στην χώρα κι ότι η μεταναστευτική της πολιτική αφορά εκτός των άλλων στο να λυθεί το τεράστιο ”δράμα” στην Μεσόγειο. Ο Valls αναφέρει γι΄άλλη μια φορά τη ζούγκλα του Καλαί, λέγοντας πως η διάλυση της ήταν μια ανθρωπιστική κίνηση του Parti Socialiste (PS), μέχρι που ο Herrou παρεμβαίνει για να σταματήσει το ”ανθρωπιστικό θέατρο” αυτό. O Cedric Herrou κατηγορεί τον Valls ότι δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του σαν πολιτικός και μέλος του PS για ό,τι συμβαίνει στα σύνορα, για όλους τους ανθρώπους που ο ίδιος αναγκάζεται να κρύβει και να βοηθάει, για τους ασυνόδευτους ανηλίκους που το κράτος αγνοεί και για τις αιτήσεις ασύλου που στην περιφέρεια της PACA (Προβιγκία και Παράκτιες Άλπεις) είναι σχεδόν αδύναντο να κατατίθενται κι έτσι ο ίδιος βοηθάει τους μετανάστες να πάνε σε άλλες περιφέρειες προκειμένου να αιτηθούν άσυλο. Τέλος για την περίφημη αντιτρομοκρατική πολιτική (το λεγόμενο plan vigipirate) ο Herrou επιμένει πως : Για να πολεμήσει κανείς την τρομοκρατία πρέπει να την καταλάβει κι όχι να την στιγματίζει. Εσείς στιγματίζετε τους μετανάστες, τους ανθρώπους που έχω εγώ απέναντι μου, και γιατί, πώς να το πω; Επειδή είναι σκουρόχρωμοι. “

 

 

 

Leave a Reply