Μαζικό μπλοκάρισμα με ποδήλατα στα ιταλογαλλικά σύνορα (Breil-Ventimiglia-Menton)

Βρείτε το κάλεσμα εδώ : https://www.facebook.com/events/1038822252877273/

Σάββατο 18 Ιουνίου

Σταθμός Breil-sur-Roya στις 11 π.μ.

Την ίδια στιγμή που γαλλική αστυνομία συνεχίζει τις απελάσεις των ατόμων χωρίς χαρτιά κάνοντας ελέγχους καθαρά φυλετικούς μέσα σε τραίνα αλλά και στους δρόμους, η ιταλική αστυνομία συνεχίζει τις μαζικές συλλήψεις κι επαναπροωθήσεις στη νότια Ιταλία (μεταναστών που φτάνουν στη Σικελία κυρίως από τη Βόρεια Αφρική και τις χώρες του Μαγκρέμπ και καταφέρνουν να φτάσουν στα γαλλο ιταλικά σύνορα). Οι μετανάστες στερούνται της ελευθερίας τους, σύχνα με βίαιο τρόπο και οι αλληλέγγυοι/ες καταστέλλονται άγρια.

Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα στην κοιλάδα της Roya, αυξάνεται η κινητοποίηση, ενάντια στην εγκατάλειψη των σιδηροδρομικών γραμμών από τη Νίκαια μέχρι τη Ventimiglia κι ενάντια στη μετατροπή της κοιλάδας σε έναν αυτοκινητόδρομο για την παγκόσμια μεταφορά εμπορευμάτων. Ο διπλασιασμός του τούνελ στο πέρασμα της Tende και κατά συνέπεια, η αύξηση των βαρέων φορτίων που κινούνται πλέον εκεί, απειλούν το φυσικό περιβάλλον της κοιλάδας αλλά και την ήσυχη καθημερινότητα των κατοίκων της.

Ακριβώς εκεί φαίνεται μεγαλοπρεπώς η λογική αυτού του συστήματος που μας επιβάλλεται : οι άνθρωποι μένουν μπλοκαρισμένοι ενώ γίνεται το παν για να διευκολύνεται η ροή των εμπορευμάτων.

Ενάντια στα σύνορα και την καταστροφή της περιοχής, αλληλέγγοι/ες από τη Ventimiglia και την κοιλάδα της Roya σας καλούν να συμμετέχετε σ’ αυτήν την ημέρα δράσης για την ελευθερία όλων !

Φέρτε τα ποδήλατα σας !

  • Τίτλος του καλέσματος στα γαλλικά ” Verolution ” αναγραμματισμός του ”Revolution”  (velo : ποδήλατο)

 

Δείτε επίσης :

Presidio No Border Ventimiglia : Επιχείρηση σκούπα εναντίον των μεταναστών σε εξέλιξη στη Ventimiglia

Presidio No Border Ventimiglia : Επιχείρηση σκούπα εναντίον των μεταναστών σε εξέλιξη στη Ventimiglia


Leave a Reply